Altena College

Gebouw en terrein

Het Altena College heeft 61 lokalen, waarvan 4 computerlokalen. Daarnaast zijn er 3 gymzalen, een mediatheek en stilteruimte, een personeelskamer, een docentenwerkruimte, een bestuurskamer, diverse kamers voor medewerkers en 3 overblijfruimten: het Clockhuys, de Pit-stop en de Chil.
Het Clockhuys is de schoolkantine. Daar zijn ook etenswaren en drankjes te koop. De Pit-stop wordt buiten de pauzes gebruikt voor de opvanglessen en het huiswerkcentrum.

Hoewel de school een groot gebouw is, verdwaal je er niet snel omdat het gebouw heel logisch in elkaar zit. Eigenlijk is het niets anders dan een vierkant, met een paar uitstulpingen, met voor en achter
een tweede laag. Er zijn twee liften zodat ook (tijdelijk) minder validen vrijwel overal zonder problemen
kunnen komen. Er is een duidelijke bewegwijzering in het gebouw.

Opvallend is dat de hoofdingang aan de achterzijde van het gebouw is. Dat heeft twee redenen:

  • De ruime fietsenstalling en de parkeerplaats voor brommers en auto’s zijn ook aan de achterzijde.
  • Er is op deze manier beter toezicht op ieders spullen.

De in- en uitgangen en de routes voor fietsers, brommers en auto’s zijn met het oog op ieders veiligheid zo gemaakt dat de verkeersstromen zo snel mogelijk gescheiden worden.

We doen ons best het gebouw schoon, goed verzorgd en netjes te houden zodat het een plezierige plek is om te leren en te werken. Daarom is er ook veel groen om de school. Bijzonder is het binnenplein met de vele bankjes en bomen. Op mooie dagen is het daar in de pauzes heerlijk toeven.

Een bijzonderheid van het Altena College is de eigen biotuin op het schoolterrein.